Calculator

Werkzaamheden:

Voor een aannemer werkzaam in de klein bouw in Dronten zoeken wij een Calculator. Aan de hand van de aantekeningen en bouwkundige tekeningen/foto’s van je collega, weet jij een scherp beeld te creëren van het bouwproject. Het gaat veelal om het verbouwen en uitbreiden van onder andere woningen, bedrijfspanden, instellingen en scholen.

Het is belangrijk dat je goede kennis van de bouw hebt, je hebt bij voorkeur zelf als timmerman ervaring opgedaan. Jij bent het aanspreekpunt binnen het bedrijf. Naast het doen van calculaties, behoort het aanvragen van vergunningen ook tot je werkzaamheden. Het is een pré wanneer je ook kennis hebt van het verrichten van tekenwerk.

Jij bent de enige calculator binnen het bedrijf en hebt daardoor een verantwoordelijke positie.

Je stelt nauwkeurig de kostprijs samen. Je werkt mee aan het bepalen van de bouwkosten. Hierbij onderhoud je contact met onderaannemers en opdrachtgevers. Door een gestructureerde en overzichtelijke werkwijze, kom je tot calculaties waarin je rekening houdt met risico’s en kansen. Je kan goed onder tijdsdruk werken.

Jouw taken bestaan onder meer uit:

– opstellen van calculaties en onderscheidende prijzen;

– controleren van kostprijzen, begrotingen;

– in kaart brengen van risico’s;

– meewerken aan het inwinnen van tenders en aanbestedingen;

– adviseren bij ontwerp, uitvoeringsmethodieken, materiaalkeuze en planning;

– motiveren van collega’s door middel van kennisdeling.

Vaardigheden:

Wij zoeken een calculator met een sterke klantgerichte houding. Je werkt gestructureerd en overzichtelijk. Je werkt nauw samen met je collega’s binnen een klein team. Wij zoeken iemand die enthousiast is en zich graag verder wil ontwikkelen.

– MBO of HBO diploma richting Bouwkunde of vergelijkbaar;

– Ruime werkervaring als calculator, dus heel zelfstandig kunnen werken;

– Kostendeskundig, kennis van ontwikkelingen in het vakgebied en wetgeving;

– Sterk bouwkundig en rekenkundig onderlegd;

– Je hebt een hoge mate van verantwoordelijkheidsgevoel;

– Bouwkundige tekeningen kunnen maken is een pré;

– Je bent vakkundig, betrokken en het is je passie om binnen de bouwwereld te werken;

– Communicatief goed onderlegd;

– Bij voorkeur kennis van het (calculatie) programma Vakware.

Graag de functienaam op het formulier vermelden.